Zet je tapwater uit in de vakantie

Als je op vakantie gaat moet je aan veel dingen denken. Je neemt natuurlijk zonnebrand en een zwemboek mee. Geld voor een versnapering op het terras kan je eenvoudig krijgen door het tapwater van je CV-ketel uit te zetten.

Je CV-ketel houdt meestal een voorraad warm tapwater aan. Dat is handig omdat er dan snel warm water uit de kraan komt. Tijdens je vakantie is dat natuurlijk niet nodig.

Als je een OpenTherm CV-ketel hebt is dat heel eenvoudig te voorkomen. In de portal op het tabblad Standaard week maak je een blok aan waar het tapwater op “Energie besparen” staat (zie onderstaande afbeelding). Kies een lage temperatuur, in ieder geval onder de 20 graden. Nu kan je in je Agenda dit blok gedurende je vakantie programmeren. Als je dit goed doet kan je na je vakantie direct onder je eigen douche!

Met de ThermoSmart kan je tapwater uitschakelen. Zo spaar je op energie

Met aan/uit ketels kan je niet zo eenvoudig gas besparen. In dat geval moet je op de ketel zelf het tapwater uit schakelen. Zoek in de handleiding van je CV-ketel op hoe het moet. Het is een kleine moeite maar bespaart wel gas.