Onafhankelijke ThermoSmart reviews
De makers van ThermoSmart zeggen de nadruk te willen leggen op de privacy van gebruikers. Zo worden er geen gegevens met anderen gedeeld en is er geen abonnementsmodel. Er is wel een publieke api, zodat de thermostaat interessant wordt voor softwareontwikkelaars. Er wordt onder andere gewerkt aan Drebbl, een mobiele app die de verwarming in- en uitschakelt op basis van de aanwezigheid van de gebruiker. Met hardware wordt eveneens gewerkt aan koppelingen, zoals met de SmartAlarm.
ThermoSmart kent geen abonnementen. Ook werkt hij bij elke energieleverancier en bij elke verwarming. Hij ondersteund ook het communicatieprotocol OpenTherm, waarmee het vermogen dat de ketel levert, kan worden aangepast aan de warmtevraag. De bediening verloopt het makkelijkste via smartphone of tablet, maar kan ook handmatig door de thermostaat aan te raken.
De ThermoSmart is een mooi ontworpen en vlekkeloos werkend product.
Bij gebruik van de Thermosmart blijkt dat de combinatie van een klokprogramma en het op afstand kunnen bedienen en uitlezen via de app heel prettig werkt. Je stelt een basis-week- programma in, en als je een keer later naar huis gaat, kun je via de app zorgen dat de verwarming ook later inschakelt. Ga je eerder terug, dank om je met de app toch in een warm huis. Dit is een zinvolle toevoeging aan de klassieke (draai knop)thermostaat.
Thermosmart is een slimme thermostaat met een bijzonder uiterlijk. Of beter, hij heeft geen uiterlijk. Met behulp van het vinyl-achtige materiaal Gelaskin bepaal je helemaal zelf hoe je thermostaat eruit ziet. Met een gepersonaliseerde skin kan hij opvallen of juist bijna opgaan in het behang. Met Thermosmart is de thermostaat een gadget geworden. Waarvan je je best kunt voorstellen dat je hem aan je vrienden laat zien.
Deze slimme thermostaat, vervangt de huidige thermostaat. Via WiFi is de Thermosmart aan te sluiten op de bestaande router, waarna deze altijd en overal in te stellen is. Zo kun je via een webportal op een computer of de Androidapplicatie snel en eenvoudig instellen wanneer de thermostaat moet zorgen voor welke temperatuur. Het is mogelijk om meerdere gebruikers toegang te geven, zodat bijvoorbeeld jij en je partner beide toegang hebben.
De aankoop van een nieuwbouwhuis in 2010 luidde onbewust tot de oprichting van het bedrijf ThermoSmart. Hans Kouwenhoven kon geen geschikte thermostaat vinden. “Het aanbod bestond uit apparaten die je dertig jaar geleden ook als in huiskamers zag hangen. Voor het programmeren van de ‘slimme’ exemplaren had je de handleiding nodig. Ik wilde een mooie thermostaat die makkelijk te programmeren was.”
Het Arnhemse ThermoSmart heeft weer iets opvallends bedacht om zich mee te onderscheiden van de concurrentie. Het minimalistische ontwerp van de thermostaten was al goed gekozen omdat de thermostaten zo in vrijwel ieder interieur te plaatsen zijn. Met de nieuwe ThermoArt dienst hopen de Arnhemmers dat de thermostaat nog beter in het interieur gaat passen.
Met onduidelijke knoppen is de thermostaat voor velen lastig af te stellen. Niet handig als je kachel tijdens de vakantie uit kan. Nadat je de ThermoSmart hebt laten installeren, kun je inloggen op een webportal. Daar plan je via een agenda wanneer de temperatuur in huis hoger of lager moet zijn. Buiten huis kan dat met een app op je telefoon of tablet, thuis met de hand of met dezelfde app. Opstaan hoeft dus niet meer.
“Had jij de verwarming uitgezet?” is een veel gestelde vraag onderweg in de auto. ThermoSmart is hiervoor een mooie oplossing, op afstand kun je de temperatuur in de woning regelen. Dit in samenwerking met de handige programmeer functie kan resulteren in een aanmerkelijk verschil op de eindafrekening van je energie maatschappij. Wij zijn er super tevreden over!
Hier zijn we ook gespot
Consumentenbond (21-7-2016)
Telecompaper (18-1-2016)
Energieaanbieding (4-2-2016)
Gadgetgear (26-1-2016)
Bright (26-1-2016)
Intogadgets (26-1-2016)
Be Beo (29 september 2015)
Tweakers (7 maart 2015)
Appletips (14 februari 2015)
Kassa (6 december)
OneMoreThing live stream uitzending (1 oktober,Het interview begint op 7 min 49 sec).
De Telegraaf (1 oktober, p 5/16 Elektrotechniekbijlage)
Androidworld (25 september)
Tweakers (18 september)
Onlineenergievergelijker.nl (18 februari 2016)
De Volkskrant (13 september, p 55 Sir Edmund)
Energievergelijken (september)
Designink.nl (28 juli)
NRC Next (23 juli)
BNR Nieuwsradio Eyeopeners (1 juli)
Knack.be (7 juli)
Hardware.info (9 april)
Androidworld (28 maart)
Stylecowboys (3 december 2013)
Tweakers (25 november 2013)
Bright (22 november 2013)
Freshgadgets (22 november 2013)
Nestt.nl (22 november 2013)
Applestijl (21 november 2013)
Intogadgets (16 oktober 2013)
Applespot (14 oktober 2013)
DutchDesignStarter (9 oktober 2013)
Techgirl (7 oktober 2013)
iMagzin (19 april 2013)
iCulture (18 april 2013)
Designspotter (april 2013)
Contactformulier pers
Persteksten en foto’s nodig? hier vind je onze Press kit. Wil je meer weten, gebruik dan het contactformulier hieronder. Laat je gegevens ook achter, wanneer je onze persberichten wilt ontvangen.